Onze kostbare planeet staat onder druk door de klimaatcrisis. De energieprijzen swingen de pan uit en overal ter wereld staat de voedselvoorziening zwaar onder druk. Is dit de enige weg? Zeker niet! Samen kiezen we voor een ander pad. Samen voor een duurzame, rechtvaardige toekomst. 

Zondag 23 oktober start om 13.00 uur de klimaatmars in Brussel (Noord Station).

Ook dit jaar zullen er weer heel wat leerlingen, leerkrachten en ouders van Xaco meestappen en genieten van de sfeer en het warme gevoel om samen het verschil te maken.

Stap jij graag mee samen met andere Xaco’ers? De reis naar Brussel doet iedereen zelfstandig maar we spreken om 12.30 uur af voor EXKI Bolivar aan de uitgang van het Noordstation. We staan er met een Xaco-vlag voor de herkenbaarheid.

We stappen voor onze toekomst. Een toekomst waarin biodiversiteit groeit, waarin menswaardigheid centraal staat en internationale solidariteit ons handelen drijft.

We stappen om onze fundamentele rechten te laten gelden. Het recht op leven en op een gezond milieu. Recht op gezond voedsel waarvan de productie de planeet en de mensenrechten niet onderuit haalt. Wij hebben allen recht op betaalbare en duurzame energie. 

We stappen omdat niemand mag achterblijven. Klimaatrechtvaardigheid is voor iedereen, ongeacht economische situatie, gender, achtergrond, beperking of etniciteit.

[…]

Het is te vroeg om te zeggen dat het te laat is. Het is nog steeds mogelijk de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C. Elke tiende van een graad telt. Dit vereist concrete en krachtige politieke actie. Nu.