Het was spannend: voor het eerst niet de vertrouwde infodag in de gangen en lokalen van de Collegelaan 36 maar een digitale variant. En het mag gezegd worden dat de belangstelling voor onze digitale infodag bijzonder groot was. Meer dan 500 bezoekers vonden op zaterdag 30 januari hun weg naar onze infodagpagina’s om een virtueel bezoek aan het college te brengen. We zijn blij met zo veel interesse en danken al onze bezoekers maar ook de collega’s, ouders en leerlingen die tijd vrij maakten om onze geïnteresseerde gasten te woord te staan.

Technisch was het soms wat zoeken naar de juiste camera- of microfooninstellingen en soms liepen de wachttijden wegens te veel belangstelling op hetzelfde moment wat op maar met wat geduld en nog eens terug te proberen lukte het iedereen om een gesprek te hebben met leerlingen, leerkrachten, ouders of het directieteam. En heel wat (toekomstige?) leerlingen hebben al kunnen genieten van Magister Grassactus en magistra Oliveria en hun spannende les Latijn waar ze op zoek gingen naar … .

Wie er niet bij kon zijn kan hieronder terecht voor een infofilm die je in 3 minuten meeneemt naar het leven zoals het is op Xaco. En natuurlijk kan je ons altijd contacteren voor meer info op 03/217.44.10.