Tijdens de voorbije maanden namen de leerlingen van de module wiskunde 6+2 deel aan de prestigieuze wiskundewedstrijd “Wiskunnend Wiske” georganiseerd door de VUB en met de medewerking en volle steun van de gerenommeerde professor Ingrid Daubechies. En dankzij het wiskundig vernuft en het enthousiasme van onze leerlingen werden we geselecteerd voor de finale.

Deze finale zou uitzonderlijk niet doorgaan op pi-dag maar op vrijdag 13 maart 2020. En dit in de gebouwen van de wetenschapsfaculteit van de VUB. Maar Corona gooide roet in het eten en de organisatoren beslisten om de wedstrijd digitaal te laten doorgaan in elke school.

Een voormiddag lang kregen alle finalisten op geregelde tijdstippen opdrachten doorgestuurd. In groepjes zochten ze naar een antwoord en probeerden dit wiskundig correct te formuleren.
En ik, als begeleidende leerkracht, mocht er enkel bijzitten en er naar kijken. Wel, het was een zaligheid om jullie bezig te zien. Jullie enthousiasme, jullie gedrevenheid en doorzettingsvermogen maar zeker ook jullie wiskundige ontdekkingen waren hartverwarmend. Of we met jullie resultaten een ereplaats gaan halen is nog niet geweten, fingers crossed, maar voor mij was die dag meer dan geslaagd. En ik ben heel dankbaar om aan zo’n schatten van leerlingen wiskunde te mogen onderwijzen. Dikke proficiat en een gemeende merci aan jullie allen !

Marleen Waegeman