Op donderdag 20 april namen de leerlingen van 3HW en 5HW de trein naar Gent voor een excursie in het kader van de HW-vakken Filosofie, Sociologie en Psychologie, Cultuur- en Gedragswetenschappen. In de voormiddag bezochten ze het Gents Universiteitsmuseum (GUM) voor een rondleiding rond wetenschap en filosofie. In de namiddag stond een bezoek aan het museum Dr. Guislain op het programma met een rondleiding over de geschiedenis van de psychiatrie. 

Uit de reacties van de leerlingen onthouden we in crescendo de adjectieven: leuk, interessant, confronterend, intrigerend:

Het GUM vond ik leuk omdat sommige elementen te koppelen waren aan de leerstof. Het Dr. Guislain museum was interessant, maar ook wel confronterend.

Het was heel interessant om in het Dr. Guislain museum te zien hoe het er vroeger aan toe ging. Ook de briefjes en de kunst van de bewoners zelf waren intrigerend.

De discussie of we de buidelwolf zouden klonen was interessant.

Ik vond alle opgezette dieren in het GUM leuk om naar te kijken. Ik vond het ook leuk dat we niet gewoon naar een uitleg moesten luisteren, maar ook echt zelf konden redeneren.