Inschrijven voor het eerste jaar

Op het college kunnen elk schooljaar 200 leerlingen starten in het eerste jaar van het secundair onderwijs.

Sinds 2019 moeten alle Antwerpse scholen verplicht elektronisch inschrijven. Ook voor het Xaveriuscollege moet je je dus sindsdien online aanmelden. ‘Meld je aan‘ is een systeem dat de plaatsen in de scholen op een eerlijke en transparante manier verdeelt. Zo worden wachtrijen en kampeertoestanden vermeden.

De leerlingen die via het online aanmeldsysteem van de stad Antwerpen een plaats hebben toegewezen gekregen op ons college, hebben per mail info ontvangen over de wijze van inschrijving. Het digitaal inschrijvingsformulier dat ze hebben ontvangen, vullen ze in voor 3 juni.

De leerlingen die zich eveneens via Meld je aan hebben opgegeven voor onze school, maar jammer genoeg geen plaats toegewezen kregen, ontvingen ook een mail met de nodige info.

Op maandag 18 mei starten de vrije inschrijvingen. Er zijn echter geen plaatsen meer vrij op onze school; integendeel er is nu al een lange wachtlijst. De aanmeldingen voor de vrije inschrijvingen gebeuren eveneens via de website van Meld je aan; u kan hiervoor op deze link klikken.

LET WEL: als u de gegevens van uw kind invult via deze link, is het NIET ingeschreven, maar komt het onderaan die wachtlijst terecht.

Inschrijven voor het tweede tot en met het zesde jaar

Dat kan rechtstreeks in de school. Neem hiervoor na de paasvakantie contact op met het onthaal van de school (info@xaco.be of 03 217 44 10).