Inschrijven voor het eerste jaar, schooljaar 2022-2023

Op het college kunnen elk schooljaar 200 leerlingen starten in het eerste jaar van het secundair onderwijs.

Sinds 2019 moeten alle Antwerpse scholen verplicht elektronisch inschrijven. Ook voor het Xaveriuscollege moet je je dus sindsdien online aanmelden. ‘Meld je aan‘ is een systeem dat de plaatsen in de scholen op een eerlijke en transparante manier verdeelt. Zo worden wachtrijen en kampeertoestanden vermeden.

Voor het schooljaar 2022-2023 kan je je kind aanmelden tussen dinsdag 8 maart (09u30) en dinsdag 29 maart (17u00).

Kinderen kunnen met of zonder voorrang aanmelden. Je kan je kind alleen aanmelden met voorrang voor een school waar al een broer of zus is ingeschreven of waar één van de ouders werkt. Dit jaar melden kinderen met voorrang en kinderen zonder voorrang zich op hetzelfde moment en op dezelfde manier aan.

Opgelet: ‘broer en zus zijn’ betekent meer dan dezelfde ouders hebben. Meer uitleg vind je op https://meldjeaansecundair.antwerpen.be bij de ‘veelgestelde vragen’.

Op donderdag 21 april krijg je een e-mail en een bericht in je postvak op https://meldjeaansecundair.antwerpen.be. Daarin staat of je je kind kan inschrijven. Als je geen e-mailadres hebt opgegeven, ontvang je een brief op je thuisadres. Heb je die dag geen e-mail of bericht ontvangen? Contacteer dan de helpdesk van Meld je aan op het gratis nummer 0800 62 185.

De leerlingen die via Meld je aan een plaats krijgen toegewezen op ons college, ontvangen per mail info over de wijze van inschrijving. De inschrijving moet gebeuren tussen zaterdag 23 april en vrijdag 20 mei 2022.

De leerlingen die zich eveneens via Meld je aan hebben opgegeven voor onze school, maar jammer genoeg geen plaats toegewezen kregen, ontvingen ook een mail met de nodige info.