Er is de school van tijdens de lesuren, met de vaste vakken van aardrijkskunde tot wiskunde, maar er gebeurt natuurlijk ook héél veel op school buiten deze gewone lessen.

Tijdens de middagpauze is er na de lunch tijd voor middagstudie: de stille middagstudie woor wie in stilte wil werken en een fluisterstudie voor wie samen aan een groepswerk wil werken. Maar er is ook mogelijkheid om te sporten tijdens de middag; of je kan naar de leerlingenbib om wat te lezen.

De eerstejaars trekken eind september sinds jaar en dag naar de Hoge Rielen voor hun ontmoetingsdagen, in de tweede graad zijn er voor de krokusvakantie klasdagen en bezinningsdagen. Het vijfde jaar heeft zijn sociaal project en de Parijsreis. In het laatste jaar is er traditioneel de twee weken durende Italiëreis als een fantastische afsluiter.

Ook in de zomervakantie hebben we een lange traditie van sportieve en culturele reizen: het sportieve wandel- en sportkamp in Tirol, de Buizerdtocht en de Tour Eifel (fietstochten) zijn klassiekers.

Ook buiten de school(m)uren valt er hier heel wat te beleven en te leren. In de eerste, tweede en derde graad is er bv. op school het filmforum; regelmatig profiteren we van onze ligging dichtbij het centrum van Antwerpen om op theater- en museumbezoek te gaan of een muziekvoorstelling bij te wonen.

We kijken en luisteren niet alleen: sommige klasgroepen spelen toneel, anderen boksen een dansvoorstelling in elkaar, nog anderen zetten hun muzikale beentje voor in 1, 2, 3… piano!, het jaarlijkse aperitiefconcert in januari. 

Op woensdagnamiddag kan je deelnemen aan sportcompetities, er is een zaalvoetbaltornooi, en op school en in het sportcentrum Capenberg kan je je inschrijven voor volleybal, basketbal of voetbal. In het najaar zet iedereen, zowel leerlingen als leerkrachten, zijn snelste beentje voor tijdens de collegecross in het Rivierenhof.


Recente activiteiten ‘buiten de lessen’