Een module is een keuzevak van twee lesuren per week, dat aan alle leerlingen van de derde graad wordt aangeboden, behalve voor de leerlingen van 5LW en 5MW. Sommige modules kan iedereen volgen, voor andere modules is de toegang beperkt tot bepaalde klasgroepen of een bepaald jaar.

De bedoeling van de modules is dat je de inhoud van je lessenpakket beter en flexibel kan afstemmen op je persoonlijke belangstelling en in het zesde jaar op je verdere studiekeuze.

Er zijn twee soorten modules:

  1. Modules die de hoofdcomponent versterken, zoals talen in de M-richtingen, wiskunde in de Wi-richtingen en wetenschappen in de W-richtingen. Zo kan je bijvoorbeeld je wiskundepakket van 6 uur per week in 5LWi uitbreiden tot een pakket van 8 uur, of je pakket wetenschappen in 6MW versterken met een extra uur biologie en een extra uur chemie.
  2. Modules die een aanvulling betekenen omdat ze normaal niet in het aanbod van een studierichting zitten. Zo kan je bijvoorbeeld drama, Spaans, Italiaans, filosofie, ecologie, politiek, of mindfulness toevoegen aan je pakket in om het even welke richting. Of wiskunde in niet Wi-richtingen (alleen voor het zesde jaar), Duits in niet-M-richtingen, …