Op vrijdag 14 januari bezochten we met 3 Humane Wetenschappen de expo We(l)zijnjong van de organisatie Tejo (Therapeuten voor Jongeren). Na een verfrissend fietstochtje kwamen we aan in het Maagdenhuis in Antwerpen. De expo gaat over het belang van je goed voelen en een positief zelfbeeld ontwikkelen, de nood aan een vertrouwenspersoon of ankerpunt en de weg naar goede hulpverlening. Het past binnen het thema adolescentie in het vak Sociologie & Psychologie.

Hieronder wat reacties van de leerlingen.

‘ Ik vond de filmpjes en tekstjes in het begin wel interessant omdat ik wel graag luister naar anderen hun verhalen.’ (Manou, 3HW)

‘Ik vond het interessant te weten dat mensen een kralenketting maken om hun trauma’s te verwerken en dat dit ook echt helpt. Ik zou deze expo zeker aanbevelen aan jongeren die iemand nodig hebben om hun hart bij te luchten, want vanaf dat je erover begint te praten, wordt het beter.’ (Finne, 3HW)

‘Het is nodig om soms over je problemen te praten.’ (Dia, 3HW)

‘Ik zou de expo wel aanbevelen want ze helpen jongeren, en laten zich beter in hun vel voelen. De schrijfopdrachten bevatten iets té persoonlijker vragen die ik liever niet wilde beantwoorden.’ (Oumania, 3HW)

‘Ik vond het filmpje dat ik op het einde heb gezien over jongeren die naar therapie gingen heel interessant. Omdat je hun problemen en hoe ze ermee omgaan hoorde.’ (Noor, 3HW)

‘Ik vond de opdracht met de bordjes interessant omdat het je liet nadenken over jezelf en over wat jij graag zou willen als rechten, iets waar je meestal niet over nadenkt.’ (Magdala, 3HW)

‘Het is een leuke expo waar je zowel creatief bezig bent, plus waar je iets van kon bijleren’. (Hugo, 3HW)

‘In deze expo leerde ik dat je problemen niet moet opkroppen omdat je op een bepaald moment kan ontploffen. En dat je er niet alleen voor staat als je problemen hebt. Het filmpje op het einde was interessant omdat je kan zien dat veel jongeren problemen hebben en dat TEJO hen geholpen heeft.’ (Aseya, 3HW)