De leerlingen van het 3de jaar Moderne Talen hebben de voorbije 2 weken, naast een gesmaakt bezoek aan de vrt-studio’s, kennisgemaakt met hun leeftijdgenoten van het Brusselse Sint-Jan Berchmanscollege.

Na een eerste, spannende online meet and greet hebben ze zelf en met veel trots hun respectievelijke steden voorgesteld en talloze opdrachten in het Frans, Engels en Nederlands uitgevoerd.

Hieronder reacties van leerlingen, afgewisseld met sfeerbeelden.

Wat ik zeker zal onthouden over deze uitwisseling is ons bezoek aan het Brusselse Justitiepaleis, vooral het interieur van dit gebouw verwonderde me heel erg. Ik kijk positief terug op de conversaties die ik had met Méline omdat we heel goed overeen kwamen en we vaak dezelfde dingen interessant vonden.

(Juli Bait – 3MTa)

Ik kijk positief terug op het feit dat we zeer goed overeen kwamen met elkaar en leuke conversaties hielden. Wat zeker ook plezant is, is dat wij nog altijd contact hebben.

(Yekvin Meryem Avci – 3MTa)

Het viel me op dat de leerlingen van het Sint-Jan Berchmanscollege heel open en behulpzaam waren. Ik dacht dat het stroef zou verlopen tussen Julia en mij, maar ze was vriendelijk en zeer aangenaam in de omgang. Wat ik zeker zal onthouden, zijn alle weetjes die Julia over zichzelf heeft verteld en alle informatie die ze mij heeft doorgegeven over Brussel. Ik kijk positief terug op het feit dat ik nog steeds contact heb met haar en dat wij af en toe een berichtje naar elkaar sturen. Wat ik zeker heb bijgeleerd, is dat je niet bang hoeft te zijn om iemand nieuw te leren kennen. Ik was heel tevreden over deze uitwisseling met de leerlingen van SJB en ik wil zeker nog teruggaan naar de Brusselse locaties die Julia me heeft getoond.

(Oliwia Mucha – 3MTb)

Wat ik zeker zal onthouden, is ons bezoek aan het Brusselse ‘Wolf’. Het is een culinaire hotspot waar verschillende culturen samenkomen en je van heerlijke gerechten kan proeven. Bovendien hangt er een erg fijne en gezellige sfeer.

Ik kijk positief terug op het feit dat we goed met elkaar konden opschieten en dat er nooit echt ongemakkelijke momenten waren.

(Billie Beyers Lodrigo – 3MTa)

Wat me zeker is bijgebleven aan deze uitwisseling, is dat de leerlingen van Brussel bijna allemaal tweetalig waren en dus zowel het Nederlands als het Frans goed onder de knie hadden.

(Reda Abou Allal – 3MTb)