De troef van een infodag is dat je al wandelend door de gangen van het college kan beginnen babbelen met leerlingen, andere ouders en leerkrachten – allemaal mensen die onze school elke dag meemaken.

Op zaterdag 21 januari van 10u00 tot 13u00 willen we die gesprekken ten minste digitaal ook aanbieden aan wie interesse heeft in ons schoolproject. Je kan hieronder gewoon klikken om een online gesprek te starten met een leerling of een leerkracht van het eerste jaar, een leerkracht Focus of een leerkracht Latijn. En je kan praten met iemand van het directieteam of een ouder.

Er wordt twee keer een proefles Latijn gegeven. Je kan deelnemen aan een les om 11u00 of 12u00. Deze proefles duurt ongeveer 30 à 45 minuten.

Als je hieronder in de foto’s op één van de teksten klikt (vb. gesprek met leerling) , zal er een Teamsgesprek opgestart worden. Dat is normaal gezien erg eenvoudig en je hebt géén speciale software nodig, maar het blijft natuurlijk altijd een beetje een avontuur. Voor wie hier minder ervaring in heeft, geven we onder de foto’s op deze pagina wat meer uitleg.

En als het niet lukt hebben we iemand aan de telefoon klaar zitten. Bel 03 217.44.10 en we zoeken samen naar de oplossing.


BEZOEK Xaveriuscollege 11 februari

Digitaal is gemakkelijk en snel, maar niets vervangt ’the real thing’. En dat geldt ook voor de infodag. We geven na onze digitale infodag van 21 januari dus graag ook de kans om de school in het echt te bezoeken om zonder scherm te praten met leerlingen en leerkrachten van ons college.


Stap voor stap: het opstarten van het online gesprek

Voor het online gesprek heb je géén speciale programma’s op je computer nodig. Nadat je op één van de gesprekken hierboven geklikt hebt, kom je op een pagina die je vraagt of je het Teamsgesprek met een app wil opstarten of wil ‘doorgaan in de browser’. We kiezen voor deze tweede mogelijkheid zodat er niets geïnstalleerd hoeft te worden.

Het is mogelijk dat je eerst de toelating moet geven dat je camera en microfoon worden ingeschakeld. Daarvoor klik je op de knop ’toestaan’ in het dialoogvenster dat in je browser verschijnt:

Dan zijn er twee mogelijkheden.

(1) Je hebt via je school of werk een Office365 account. Je zal dan gevraagd worden om in te loggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je school- of werkaccount. Daarna start Teams op en wacht je tot je in de ‘vergadering’ wordt toegelaten.

(2) Je hebt géén Office365 account. In het scherm waar je jezelf al in beeld ziet, moet je dan gewoon je naam invoeren vooraleer je op ‘nu deelnemen’ klikt en toegang krijgt tot de ‘vergadering’.

Je bent nu in de ‘lobby’ van de vergadering. Iemand van de school zal u snel ‘binnenlaten’ en in contact brengen met leerlingen, ouders, leerkrachten of directieleden van de school.