24 en 25 mei 2024 – Openluchttheater Deurne

Vrijdag 24 en zaterdag 25 mei 2024 spelen meer dan 100 XACO’ers de beroemde musical Jesus Christ Superstar van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, op een bijzondere locatie: het Openluchttheater van Deurne. Een straf totaalspektakel met orkest, zang, dans, licht en spelplezier.

Op het Xaveriuscollege hebben we reeds lang deze traditie om met z’n allen toneel te spelen. We geloven dat we mensen hun grenzen laten verleggen door hen samen op de planken te laten staan. Alle dansers, solisten, koorzangers, leden van de rockband, regisseurs, choreografen, kostuumontwerpers, timmerlui, productieleiders enzovoort hebben een band met het college, als leerling, leerkracht, ouder, oud-leerling, vriend …

Jesus Christ Superstar werpt een kritische blik op het gekende lijdensverhaal van Christus. De rockopera legt een aantal kritische vragen in de mond van Judas, de apostel die Jezus uiteindelijk zal verraden. Waarom is het allemaal zo gelopen? Was Jezus niet te radicaal? Had hij zijn ideeën niet beter kunnen verkondigen als gewone mens en niet als ‘son of God’? Judas wordt verscheurd door twijfel over ambitie en invloed, voor hij de fatale stap zet. Zo blijft Jesus Christ Superstar ook een hedendaags verhaal over de macht van een invloedrijke figuur met heel veel volgers.

Bestel gauw uw tickets via de ticketlink.

We zijn nog op zoek naar sponsors die dit wervelende project mee mogelijk willen maken. Hier kan u de sponsorbrochure geheel vrijblijvend aanvragen.