In september maken de klassen van de eerste graad graag tijd om elkaar beter te leren kennen. De eerstejaars trekken traditiegetrouw naar de Hoge Rielen voor hun ontmoetingsdagen maar ook het tweede jaar heeft zijn eigen klasdag. Hoe het er daar, soms ietwat bloeddorstig, aan toe gaat lees je in het verslag van de basisoptie moderne talen.

Het begon allemaal op vrijdag 17 september, de klasdag voor de nieuwe tweedejaars, waar we startten met een dag vol kennismakingsactiviteiten. Een dag waarin onbekenden vrienden werden. Nu leg ik je verder uit wat we die dag nog allemaal deden.

In de voormiddag leerde je je eigen klasgenoten kennen tijdens een aparte activiteit. Zo deden 2A6, 2A2 en 2A8 een stadswandeling met doe-opdrachten in Antwerpen. 2A7 en 2A1 fietsten naar het Middelheimpark, 2A5 volgde Kung-Fu lessen, 2A4 en 2A3 brachten een bezoek aan het chocolademuseum. Iedereen had het naar zijn zin, de klassfeer zat goed.

Na de picknick zijn we met alle klassen bijeengekomen voor de start van het toernooi. Eerst speelden we koningsbal waar dan kinderen al dan niet gruwelijk werden afgemaakt, soms zelfs door de leerkrachten. Dan speelden we estafette met allerlei leuke opdrachten zoals lopen naar de overkant, kruiwagentje en we moesten zelf proberen om op één been te lopen. En dan was de grote spanning aangekomen want de klassen moesten tegen elkaar een denkspel spelen. Ieder klas ging opdrachten maken om ter snelste. En uiteindelijk is 2A7 gewonnen, 2A1 stond tweede en 2A4 derde.

Eerst speelden we koningsbal waar dan kinderen al dan niet gruwelijk werden afgemaakt, soms zelfs door de leerkrachten.

En zo was de klasdag op zijn einde gekomen, helaas maar waar. Iedereen genoot ervan, het was een toffe dag en iedereen begon naar huis te gaan. Het enige minpuntje was dat het iets sneller mocht beginnen, maar voor de rest was het perfect, ZEKER EN VAST!!!

Klassikaal geschreven door de basisoptie MTW (afgewerkt door Hafsa Talal)