Dinsdag 19 maart bezochten we met onze module wiskunde het bedrijf Nokia.

We begonnen al direct met een ‘les’ over de wiskunde achter een facebook berichtje. Het was zeer interessant om te zien hoe de wiskunde die we leren wel degelijk praktische toepassingen heeft, hoe alle hoofdstukken die we apart leren in zo’n berichtje samenkomen en hoe uiteindelijk alles met elkaar gelinkt is.

Hierna werd aan de hand van een quiz meer uitleg gegeven over het bedrijf zelf en over hoe het is om bij Nokia te werken. Als bedrijf doen ze veel meer dan gsm’s maken, ingenieurs van Nokia hebben Nobelprijzen gewonnen en belangrijke uitvindingen zoals zonnepanelen komen van hen.

Tenslotte kregen we nog een rondleiding en zagen we hoe teams samenwerkten om problemen op te lossen. We mochten ook eens rondkijken in ‘de garage’, een plaats waar mensen kunnen samenkomen om te werken aan een project of iets kunnen bouwen met al het materiaal dat daar voorhanden is. Soms was het wat moeilijk om te volgen wanneer uitgelegd werd hoe iets precies werkte maar wel zeer interessant om te zien waar je kan terechtkomen na een ingenieursopleiding!