Met haar podcast Regen voor Maïmouna heeft oud-leerlinge Amalia De Roover zaterdag 3 juni de Korte Golf Podcastwedstrijd gewonnen. Korte Golf is dé wedstrijd in Nederland en Vlaanderen voor de beste podcasts van 3 minuten. Amalia stond niet alleen bij de jury op één, maar sleepte ook de publieksprijs in de wacht.

Uit het juryrapport: “In Regen voor Maïmouna van maker Amalia de Roover staat het verhaal van Maïmouna centraal. Zij krijgt een onontkoombaar medisch verdict; mits niet geopereerd zal de dood snel volgen. Dit leidt tot verdeeldheid in de familie. Sommigen leven met de mantra ‘god beslist, kom niet aan zijn creatie’, anderen vertrouwen op de artsen en de medische wetenschap. Regen voor Maïmouna is intiem, zonder het gevoel te geven dat het voyeuristisch wordt. De stemkleur en muziek dragen bij tot die intimiteit. De inzending blijft impliciet, waardoor de luisteraar zelf zijn of haar conclusie kan trekken en mening kan vormen. Beklijvend!”

Om het met de woorden van collega Frank Saenen te zeggen: “Misschien heb je een klein plekje over voor deze kleine maar zeer fijne podcast, mocht je even kunnen luisteren … geniet ervan!”

Meer info en foto’s op de website van Oorzaken.