In 1980 organiseerden Walter Vleugels (leraar LO) en Bert Rosseels s.j. (studieprefect) voor de eerste keer een sport- en wandelkamp in het Lechtal in Tirol. Hun bedoeling was – en dat is nu nog steeds dé reden om deze reis te organiseren – om met schoolkameraden op een sportieve manier een stuk van de vakantie door te brengen.

De eerste jaren logeerden we in de houtsnijschool in Elbigenalp, centraal gelegen in het dal en uitgangspunt voor vele wandelingen.
In 1984 verhuisden we naar Gästehaus Erna in Holzgau, het mooiste dorp van het Lechtal
Na enkele jaren terug in de houtsnijschool (1990-91), verbleven we lange tijd in Haus Enzian in Bach. Vanaf 2005 logeerden we weer in Elbigenalp aan het pleintje van de houtsnijschool, in Haus Geisler-Moroder. In 2018 verhuisden we naar Holzgau waar we in volpension verblijven in hotel Birkenhof.

Basisingrediënten van deze vakantie zijn een bonte afwisseling van wandeltochten, sport en spel.

Voor onze sportactiviteiten verdelen we de groep in ploegjes met jongens en meisjes van elke leeftijd. We spelen een competitie baseball, korfbal, voetbal en volley. Wat primeert is samen sportief bezig zijn; niet het winnen van elke wedstrijd. Na het middagmaal maken we in de namiddag een wandeling naar een almhut en genieten van een drankje op het terras. Deze dagen met sport en kortere wandelingen wisselen we af met dagtochten naar hoger gelegen berghutten.

Onze tochten hebben niets te maken met bergbeklimming. Het zijn wandelingen over uitgestippelde, goed begaanbare wegen. We blijven steeds met de hele groep bij elkaar, met altijd een begeleider voor- en achteraan. Onze bus brengt ons elke dag naar het vertrekpunt van de tocht en pikt ons bij aankomst op. Het belangrijkste is om als groep onderweg te zijn en om van het mooie landschap te genieten. We stappen enkele uurtjes en eten onderweg onze picknick op. Het is niet de bedoeling om zo vlug mogelijk het einddoel te bereiken of om sensationele of gevaarlijke zaken te ondernemen. Maar in een lift of op een hoge hangbrug verleggen leerlingen soms wel hun grenzen. Bij mooi brengt de bus ons na de wandeling naar openluchtzwembad voor een verfrissende duik.

Na het avondmaal hebben we nog een kwis, minigolf, spelletjes,… als avondactiviteit. Voor we gaan slapen is er nog vrije tijd om nog wat onder vrienden samen te zitten, een boek te lezen,…

Wij gaan elk jaar in het begin van juli op kamp. Via onze blog kan u onze vakantie van dag tot dag mee beleven. We willen de deelnemers voor zo weinig mogelijk geld zoveel mogelijk aanbieden. Het verblijf is grotendeels “all inclusive” : vol pension, bus ter plaatse, zetellift, zwemmen, drankjes, snoepjes … Zo kan extra zakgeld tot een uiterste minimum beperkt worden.

Voor informatie en inschrijvingen, kan u terecht bij Luc Mols (secretariaat humaniora) en Erik Vleugels (leraar lich. opv.).
Ook Margot Brawers, Stefanie Degroeve, Jonas Verdickt en Daan Van Op Den Bosch gaan mee als begeleider.