5HW’ers Oscar Santos Figueroa, Maxime Van Den Eynde, Yanaal Madani, Sam Embrechts en Milan Gielen hebben de dichtwedstrijd van de Poëzieweek gewonnen (#Dichterbijmij). Ze brachten daarbij het gedicht ‘apathy, de dagen’ van Dean Bowen tot leven in een filmpje.

Het begon met deze videopdracht waarin Dean Bowen aan leerlingen vraagt om met één van de drie gedichten aan de slag te gaan die als poëziegeschenk bij de 2020 editie van de poëzieweek hoorden. Naast het gedicht van Dean Bowen zelf waren dat een gedicht van Carmien Michels en Maud Van Hauwaert.

De leerlingen van 5HW kozen dan binnen het vak taalbeheersing met mevr. Nicasy in groepjes één van de drie gedichten. Toevallig werd ieder gedicht gekozen, dus waren er drie groepjes. Ze zijn beginnen brainstormen over wat het gedicht betekent voor hen en hoe ze het tot leven konden brengen. Uit deze brainstorm zijn twee filmpjes (waaronder dat van Oscar en co.) en een fotoproject (met eigen versies van het gedicht) gekomen. Die resultaten werden dan vanaf 30 januari op sociale media gedeeld onder de hashtag #Dichterbijmij. Dean Bowen, Carmien Michels en Maud Vanhauwaert hebben dan elk een winnaar gekozen voor hun gedicht. En ook al kenden we Dean Bowen nog niet – we zijn nu allemaal fan. Ook omdat hij de terechte winnaars koos …

Onder het motto ‘er kan nooit genoeg poëzie zijn’, lees je hier ook de andere twee gedichten.