Tussen het groen van het Rivierenhof, de drukte van de Antwerpse Ring en de invalswegen naar het centrum ligt langs het ringfietspad het Xaveriuscollege. We willen u er graag laten kennismaken met ons jezuïetencollege. Dat kan voor het middelbaar op twee manieren en twee momenten:

Op zaterdag 21 januari van 10.00 tot 13.00 uur zetten we ons graag achter onze computer voor een online infomoment voor het eerste jaar secundair (A-stroom) via www.xaco.be. U kan dan online praten met leerlingen, leerkrachten, ouders en directie. Op onze site vindt u ook heel wat informatie over de school, de contactmogelijkheden, over het digitaal aanmeldsysteem van de stad Antwerpen en een kort introductiefilmpje dat een beeld geeft van het leven op Xaco en ons aanbod in het eerste jaar A-stroom.

We hopen dat net zoals vorig jaar veel online-bezoekers hun weg vinden naar de Teamsgesprekken met leerlingen, leerkrachten, het directieteam of ouders, of naar de proefles Latijn.

Als eerste kennismaking met ons college vind je hieronder een filmpje dat je in drie minuten een kijkje achter onze groene poort gunt.Op zaterdag 11 februari 2023 zetten we de deuren van de kleuterschool, de lagere school en het middelbaar open voor een ontdekkingstocht door de gebouwen aan de Collegelaan. Het geeft een goed beeld van het collegeleven, zeker voor jongeren die de stap naar het middelbaar onderwijs willen zetten, maar ook voor ouders van kleuters en/of lagereschoolkinderen. We tonen u graag die nieuwe kleuterschool en stellen u met plezier het gemoderniseerde eerste jaar secundair onderwijs in al zijn facetten en met alle mogelijkheden voor. Ook voor geïnteresseerden in hogere jaren van het ASO kan deze eerste ontmoeting interessant zijn.

We maken u graag wegwijs op Xaco, zodat u ervaart waarop wij allemaal focussen. U bent van harte welkom in het hoofdgebouw en in de vlakbij gelegen kleuterschool van 10 tot 17uur.

Overtuigd? Dan kan u via https://meldjeaan.antwerpen.be/ uw vraag tot inschrijven doorgeven tussen maandag 27 maart en vrijdag 21 april 2023.