Wie afgelopen vrijdag 20 mei rond het middaguur toevallig voorbij het scoutslokaal van scouts Impeesa fietste, werd verrast door de geur van Spaanse paëlla, Marokkaanse tajines, Congolese bakbananen, ja zelfs Romeinse garum en véél meer. Allemaal te danken aan onze tweedejaars en hun leerkrachten die met de hulp van enthousiaste kookouders en -grootouders niet meer of minder dan een wereldbuffet bij elkaar kookten. Letterlijk de hele wereldkaart op je bord en aan tafel.

Op grootmoeders wijze’, zo kondigden de tweedejaars al eerder hun mondiale dag aan. Samen een buffet maken met gerechten van onze oma’s en opa’s, afkomstig van over de hele wereld. Dat was het doel. En dus werden oma’s en opa’s om recepten gevraagd, Engelse en Amerikaanse inhoudsmaten naar liters en grammen omgezet, winkels in Antwerpen gezocht waar de Congolese bakbananen en de Japanse sushirijst van topkwaliteit zijn, …

Elke klas was goed voor drie à vier gerechten. In groepjes van vier tot vijf leerlingen werkten de tweedejaars in de voormiddag aan hun tafel het gerecht af. Halverwege was er nog de nood-boodschappenlijst en werd mevrouw Wauters de fiets opgestuurd om nog op zoek te gaan naar visbouillon, een extra pakje koriander of drie en een kwart sinaasappels die nog te kort waren.

Drie ovens, een 7-tal vuren zorgden ervoor dat gerchten gebakken of gekookt werden. Rond 13.30 uur, na vier uur snijden, wassen, hakken, kneden, mixen, rollen, pruttelen, koken, garen, sudderen, … was het zover. Iedereen kon aanschuiven aan een superbuffet.

Wie erbij was, weet het: een 10 voor sfeer en gezelligheid. Een dikke proficiat voor al wie deze lekkere dag mee maakte – niet in het minst alle tweedejaars die er zelf een fantastisch moment van maakten maar ook alle ouders, grootouders en collega’s.