Zaterdag 8 februari: géén stilte voor de storm tussen de Posenaerstraat en de Collegelaan. Vanaf 10.00 uur werd het gezellig druk in de gangen van het college. Meer dan duizend bezoekers, ouders en kinderen uit het zesde en vooral vijfde leerjaar, ruim 300 ‘families’, die eens kwamen kijken hoe er hier tussen het groen van het Rivierenhof en het ringfietspad school wordt gemaakt.

Het infodagteam had weer een uitzonderlijk parcours door de collegegangen getekend. De tussenstops? Een gewone dag in het eerste jaar, de focusvakken uit het eerste jaar, het vak Latijn mét om het uur een heus minilesje, Nederlands, Engels, Frans, beeld, wetenschappen, aardrijkskunde, Xacomundo, onderzoekscompetenties … En overal véél te lezen, te praten en te doen. De aandachtige bezoeker was al snel anderhalf uur zoet maar stapte dan véél Xacowijzer – nog niet buiten – maar de bar in waar de oudervereniging op lekkere pannenkoeken en een drankje trakteerde.

En overal niet alleen leerkrachten om te vertellen hoe het er op Xaco aan toe gaat maar vooral veel leerlingen die graag en op hun manier hun verhaal over de school vertellen. Géén fake news maar het leven op Xaco zoals het voor leerlingen is. Op het einde van het parcours mochten onze bezoekers nog een online vragenlijst over hun infodag-ervaring invullen bij onze leerlingen humane wetenschappen. Het is te vroeg voor het definitieve rapport maar de eerste gegevens van deze exit polls willen we jullie natuurlijk niet onthouden: de grote meerderheid wist zich duidelijk goed geïnformeerd in een gezellige sfeer én zonder het noorden te verliezen in deze ‘grote school’.