Zaterdagavond 29 februari, 20.00 uur. Schrikkeldag, weekend en vooral laatste weekend van de krokusvakantie. Niet onmiddellijk een moment waarop je veel volk zou verwachten in ’t Caf van het college. En toch draaiden er die avond meer dan 200 Deurnese hersenen op volle toeren want de Oxfam wereldwinkel van Deurne organiseerde in ’t Caf zijn traditionele jaarlijkse kwis.

Wereldwinkel op School is al langer een begrip op onze school en de afdeling in Deurne telt dus heel wat bekende gezichten voor ons. En zo kwam de vraag: of hun kwis bij ons op school kon doorgaan? Alle organisatie in handen van de wereldwinkel, de school zorgt voor zaal, licht en geluid en de opbrengst van de avond gaat integraal naar een goed doel dat de school steunt.

Over dat aanbod werd niet lang getwijfeld, over het goed doel ook niet. Ons Beurzen voor Mabele’-project waarbij jonge Congolezen van het Ntemocollege in Kasongo Lunda de kans krijgen om verder te studeren op de universiteit van Kinshasa kon nog wel een extraatje verdienen.

Het werd een spannende kwis waarbij je toch als verliezend deelnemer buitenstapte met het gevoel ook veel vragen juist beantwoord te hebben en waar vooral veel mensen uit de buurt van het college gewoon gezellig samenkwamen. Dat wat later het bericht kwam dat de avond niet minder dan 1.330 euro opleverde voor onze beursstudenten maakte het feest compleet.

Met veel dank aan de vrijwilligersploeg van de Wereldwinkel van Deurne. Wat het college betreft, alvast tot volgend jaar. We zetten de groene poort graag voor jullie open.