Ze hebben er lang op moeten wachten, onze zesdejaars. Normaal is het in januari dat ze hun nakend adieu aan de school vieren met Chrysostomos. Maar je-weet-wel-wat deed lang vermoeden dat ook dit feestje dit jaar niet zou kunnen doorgaan.

Maar ze bleven er in geloven: een show zoals elk jaar voor de andere klassen, die moest er toch kunnen komen. Uitgesloten natuurlijk in onze polyzaal maar we vonden een oplossing met een uitroepteken. 2021 zou het jaar worden waar X’mos gevierd werd op dezelfde planken waar Tourist LEMC, Clouseau of Stef Kamil Carlens het beste van zichzelf geven: het OLT-Rivierenhof.

Na een derde graad zonder Parijs of Italië mocht het iets meer zijn, hadden onze zesdejaars dit echt wel verdiend. Het werd een zonovergoten feest – het onweer was zo vriendelijk om te wachten op de laatste slotact om los te barsten boven Antwerpen – en alle klassen genoten van een topshow met veel humor, prachtmuziek en schitterende dans. Of hoe ons zesdejaar hun visitekaartje achterliet van tot wat ze in staat zijn ondanks je-weet-wel-wat. Chapeau voor zoveel creativiteit en volgehouden er blijven in geloven!

Alleen doodjammer dat 6MW op het laatste moment in quarantaine moest en dus niet mee mocht feesten. Als je zo lang hebt uitgekeken naar toch één feestelijk moment met elkaar in een jaar van afstandhouden, afstandslessen en steeds weer nieuwe maatregelen, dan is dit een zoveelste tegenslag die keihard aankomt. We hebben alles geprobeerd, met sneltests voor iedereen, maar het kon niet anders. Doodjammer en verschrikkelijk erg voor alle 6MW’ers.